YMG : "UYAN ŞEBİNKARAHİSAR ! "

NOSTALJİ'DEN KALAN YAZILAR

Murat GÜZTOKLUSU'nun kaleminden

"UYAN ŞEBİNKARAHİSAR !

İLLEŞME HAKKIN YİNE ÇALINDI !"

"Seçimler yaklaştıkça aslında çok ciddi verilerle il kurma çalışmaları, oy kaygısına dayalı hesaplara indirgenmiş durumdadır. En son Eruh ve Yüksekova'nın il yapılması, bu hesaplar çerçevesinde gündeme gelmiştir.

Bu durum herhalde benim gibi birçok Şebinkarahisarlı hemşehrimizi şaşırttığına, üzdüğüne ve haklı tepkilerine yol açtığına kuşkum yok.

Çankaya Belediye Başkan Adayı olduğum 1999 seçimlerinden beri kademe kademe gündeme getirmeye çalıştığım ve 2002 yılında T.B.M.M gündemine gelmesine ilk öncü çalışmalarını yaptığım bir davadır bu. Emeksiz saray politikaları ile Başbakanlık koltuğuna gelmiş ve şimdi hiç iyi olmayan izlenimlerle tarih sahnesinden silinmiş Mesut Yılmaz ile yakın çevresinin olumsuz köstekleriyle çözüm aşamasına gelen bu haklı dava; engellenmiştir.

Daha sonra iktidara gelen ve 8.yılını dolduran, 9.yılına giren AKP iktidarı seçim yılında yeni ilkelerle oy toplamaya hazırlanırken Şebinkarahisar geçmiş 8 yılın unutkanlığından ve haksızlıklarından yine nasibini alacağa benziyor.

Rahmetle andığımız Sevgili Eniştemiz Bülent Ecevit'in son iktidar yılında Milli Piyango idaresinin Şebinkarahisar'da yurt yapma kararının sonraki yıllarda iktidarca nasıl unutulduğunu ve halkımızın nasıl uyutulduğunu en iyi Şebinmedya okurları bu sütunlardan yayınladığım belgeler ve sert açıklamalardan çok iyi bilirler. Şebinkarahisar'a anlaşılmaz kompleksi açığa çıkan AKP iktidarı sonunda yurt inşaatını başlatarak pençemizden kurtulabilmiştir. Salt demokratik eleştiri ve uyarı yöntemiyle başarılı sonuç alınabileceğinin Şebinkarahisar'da denenmiş iyi bir örneğidir bu.

Aynı yöntemi yeniden denemek zorundayız ve Şebinkarahisar'ın müktesep illeşme hakkını gündeme taşımalıyız. Yaklaşan seçimler, bunun için tarihsel bir fırsattır. Tüm Şebinkarahisarlılar en kısa sürede bu konuda ayağa kalkmalıdır ve illeşme hakkını çalmaya çalışan herkese seçimde unutamayacağı bir sandık darbesi vuracağını haykırmalıdır.

Bu konuda en büyük görev, son yerel seçimlerde AKP'den Belediye Başkanı seçilen Sayın Şahin Yılancı'ya düşmektedir. Ben Sayın Başkan ile tanışmadım. 2 yıla yakın yaklaşan icraatları hakkında da Ankara'dan ahkam kesmem doğru olmaz. Ama benim kendisine çağrım 1980'lerdeki Belediye Başkanımız ayın Mehmet Özdemir'in yapamadığını yaparak Şebinkarahisar'ın illeşme hakkı seçimden önce iade edilmediği takdirde istifa edeceğini derhal açıklamasıdır. Bu yiğitlik ve özverinin hayrı ile sevabının ne kadar sürekli ve değerli bir şeref hanesi olarak onun başı üzerinde dolaşacağına inanarak söyleyebilirinm.

O nedenle bütün hemşehrilerime "ŞEBİNKARAHİSAR ! UYAN!" diyorum.

2011 yılının aynı zamanda Şebinkarahisar yılı olmasını ve Türkiye Haritasının Şebinkarahisar ili ile süslenmesini diliyorum. Bunun bizim ellerimizde olduğuna inanıyorum.

Saygılarımla,

Murat Güztoklusu

www.sebinmedya.com

Yazarı

25 Aralık 2010"