ST : " DERNEKÇİLERİN HAKLARI ÖDENMEZ "

NOSTALJİ'DEN KALAN YAZILAR

Sadi Toygar'ın Kaleminden

"DERNEKÇİLERİN HAKLARI ÖDENMEZ"

BÜYÜK BİR AİLE İÇİNDE ''TEK SES, TEK VÜCUT, TEK YÜREK''

Dernekler, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde memleketine, milletine faydalı olmak için kurulur ve yaşamlarını sürdürürler. Gayesi topluma hizmet olan Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, kurumsal yapısı ile Şebinkarahisar sivil toplum kuruluşlarının buluştuğu İstanbul'daki çatı örgütü tek sivil toplum kurumudur. Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği kendine özgü yapılanması ile tektir. Kurulduğu 1964 yılından bu tarafa, yaptığı sosyal, kültürel faaliyetleri ile Şebinkarahisarlıların sesi, olmuştur. Dernek bölgemizdeki sivil toplum hareketinin öncüsüdür. Dernekçiliğin okulu olan bu güzide kurumun genel kurulu birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçti.

Genel kurula kurucuların da katıldığı, Şebinkarahisar'dan gelen misafirlerin de bu dayanışmaya destek verdiği, Şebinkarahisar iş adamları derneği, Şebinkarahisar vakfı, ŞEBDER, sanatçılar, yerel basın, köy dernek Başkanları ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbul milletvekilleri Ünal Kacır, A.Baha Öğütken, İstanbul Emniyet Müdür yrd. Mehmet Hasbal, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar AK Parti ilçe Başkan yrd. Nejat Okuyar, CHP İlçe Başkanı Oktay, Saadet Partisi ilçe Başkanı Yurdaaslan Erarslan ve hemşerilerimiz katılarak memleketimize nasıl daha fazla hizmet yapabiliriz diyerek güç birliği içinde birleştiler.

Derneklerimizle birlikte omuz omuza vererek yapılacak faaliyetler ve hizmetler sevgi, saygı hoşgörü içinde tek ses, tek vücut olurlarsa memleketine, ülkesine faydalı olurlar. Karşılıklı, Saygı, sevgi, hoşgörünün olduğu yerde başarı vardır.

İstanbul gibi büyük şehirde, bu kurumlar aynı zamanda büyük bir aileyi temsil etmektedir.

Ailenin her bir parçasının derdi, sorunu ile Merkez derneği ilgilenmek zorundadır.

Köy/mahalle Dernekleri de büyük bir ailenin parçası olarak bu oluşuma büyük destek vermektedir.

Aileler arasında dargınlık, küslük ve ayrılık olmaz. Tartışmalar olur, genel kurul da olduğu gibi eleştirilerde olacaktır, hoş görülü olmak lazım. Bu birlik, beraberliğimizin bozulmaması, ilelebet sürmesi devam etmesi en büyük dileğimizdir...

DERNEKCİLERİN HAKLARI ÖDENMEZ

Dernekçilik faaliyetleri ile uğraşanlar bana göre ülkesini, memleketini seven yürekli insanlardır. Zamanını, parasını toplum adına harcayanlar, bir siyasi partide bu kadar özverili çalışmalarını göstermiş olsalardı siyasette önemli bir yerlere gelebilirlerdi. Başka bir sosyal alanda zamanlarını, paralarını harcamış olsalardı ekonomik anlamda daha iyi noktalarda da olabilirlerdi. İstanbul'da dernekleşerek Şebinkarahisarlıların örgütlenmesine, ''birlikten güç doğar'' ilkesini prensip alarak birlik beraberlik ve dayanışmasına katkı sağlayan bu kurumlarımızın, kuruluşlarından günümüze kadar maddi manevi emeği geçen Cemiyet işi ile uğraşan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Şebinkarahisarlıların bu Ün salan birlikteliği gerçekleştirilmesinde önemli rol oynayan ve Dernekçiliği bu sevilere getiren bu insanların hakları kolay kolay ödenmez,

07 Şubat 2013

Sadi Toygar

Saygılarımla"